IK ZOEK VERBINDING MET DE MAGIE 

OP DE GRENS TUSSEN WAARNEMING EN FANTASIE

IK BEN EEN VERTAALSTER VAN DEZE ONZICHTBARE WAARNEEMBARE WERELD

NAAR VORM, KLEUR EN KLANK


Mijzelf naar buiten brengen middels creativiteit, het voelen van een innerlijke noodzaak tot expressie, is de rode draad in mijn leven. Vanaf mijn 11e jaar ben ik deze ontwikkeling gegaan in de klank van de saxofoon. Dit is voor mij een poort geweest om te kunnen reiken naar het onzegbare en mijn ziel te laten klinken. Ik ben afgestudeerd klassiek saxofoniste aan het conservatorium als Uitvoerend Musicus en heb gewerkt met spirituele cross-over composities en verbinding met andere kunsten als dans en theater.

Ik verbind me met hetgeen er is in de wereld wat je wellicht niet kunt zien, maar wel voelen en contact mee kunt maken


INSPIRATIEBRONNEN: Het magische werk van Brian Froud, films als The Dark Crystal - Labyrinth door Jim Henson en Brian Froud, Legend etc. serie Robin of Sherwood uit de jaren 80... Boeken als Nevelen van Avalon, Heksenkind  - Juniper van Monica Furlong, de Keltische mythische cultuur, Groot-Brittannië, sprookjes, het jaarwiel van seizoenen, Adam Lambert. 


 

Na jarenlang deze intense muzikale ontwikkelingsweg te hebben gelopen was het op. In deze periode ontmoette ik mijn man en werden wij snel verrast door de komst van ons eerste kindje. Ik verbrandde alle schepen achter me en mijn dynamische leven veranderde drastisch naar het leven van een huismoeder. Een mooie, maar voor mij ook zware tijd. Ik had behoefte om mijn voeten beter aan de grond te krijgen en te werken met mijn handen, mijn creativiteit op een andere manier te gaan ontdekken. De behoefte aan een ander soort podium. Ik was altijd al geboeid door natuurlijke materialen en wol. Toen mijn dochter bij de peutertjes op de Vrije School startte, ging mijn hart open door de sfeer die ik daar voelde en wat ik daar zag op de seizoenstafels en de aankleding van de ruimte. Ik ging in de avond uren als de kinderen in bed lagen aan de slag om me het proces van vilten eigen te maken. Ik heb zo meer en meer mijn eigen creativiteit leren ontdekken en hoe ik mijn rijke innerlijke wereld naar buiten kon brengen. Dit resulteerde in het opzetten van Serafijn in 2012, waarmee ik tot 2020 sprookjesachtige antroposofisch georiënteerde vilt workshops gaf.

 

Het diep-voelende, zoekende en uitreikende naar een andere wereld is wat ik mijn hele leven al ken. Waar mijn aanvankelijke vilt-hobby als een soort noodzaak, om mij te kunnen blijven uiten, ontstond en een bedrijf werd, zo is ook de weg van Felting Goddess uit een innerlijke noodzaak ontstaan. Mijn vrouwelijke spiritualiteit en eigen ontwikkeling is als een rode draad hierin verweven. Ik ga steeds een laagje dieper en vind mijn manifestatie kracht in mijn eigen rijke innerlijke wereld.


Hier kun je exclusief mijn reportage in Oervrouw Magazine lezen:

Annelies reportage Oervrouw
PDF – 9,9 MB 387 downloads

Ik heb het zelf mogen schrijven, mijn reportage in Oervrouw Magazine nr. 9, december 2022. Ik geniet van schrijven, de juiste woorden bij mijn beeld- en gevoelswereld te vinden. Te benaderen, wat eigenlijk niet te omschrijven valt omdat woorden soms niet toereikend zijn. Het is een bijzondere ervaring om de woorden die mij zo nabij liggen, de foto's van mezelf en een aantal van mijn creaties, in volle glorie in een magazine te zien. 

Waar kom ik vandaan, wat is mijn weg geweest tot waar ik nu sta, met struggles en vieringen, mijn drive... Eigenlijk heb ik ook nog heel veel niet verteld, dat is misschien voor een andere keer ;)

Oervrouw Magazine is echt een aanrader om aan jezelf of iemand anders cadeau te geven. Je vind het op www.oervrouwmagazine.nl


Melanie:

"Annelies weet je zo mooi, zacht en krachtig in verbinding te brengen .. met je innerlijke Godin. Vandaar uit ben ik gaan vormgeven, vanuit overgave.... Dank je wel Annelies, voor je prachtige, geduldige en zeer duidelijke begeleiding!! Je hebt een passie in mij aangewakkerd. Jij creëert magic met wol" 🙏