workshops op afspraak

Naast dat je de workshops, die ik altijd aanbied, óók op afspraak met me kunt plannen, is er méér!

Uit mijn jarenlange ervaring zijn er een aantal workshops overgebleven die ik nog altijd graag geef. Hieronder vind je alle informatie. We spreken af bij mij in het atelier in Heelsum. Op locatie is ook mogelijk, dan reken ik extra reiskosten en reistijd. Voor mijn workshops is ervaring met wol, handwerken of creativiteit niet nodig. Stap voor stap neem ik je mee in het creatieproces.

Ik gebruik altijd hoogwaardige en ecologische wol en ander natuurlijk materiaal. 

Neem (vrijblijvend) contact met me op over de mogelijkheden!

Door omstandigheden staat Felting Goddess on hold en zijn er geen workshops of cursussen komende tijd. 

Wolschilderij A4 formaat

Word jij ook geraakt door de zeggingskracht en sprekende eenvoud van wol?

Hier is je kans om te ontdekken hoe je met behulp van een viltnaald de schapenwol droog kunt bewerken zodat jij zelf ook een prachtig 3D schilderij kunt maken. In feite schilder je eigenlijk met wol. Ik leer je verschillende technieken hoe je dit kunt doen en denk met je mee in wat je wilt gaan maken. Dompel jezelf onder in de kleuren en mogelijkheden van de wol, onder genot van bio koffie / thee en lekkers!
Ik hoor vaak dat deze manier van werken met wol heel ontspannend is door uit het hoofd te gaan - in het doen.

Ik heb voor ieder een houten lijst waar je je schilderij in kunt doen. De duur van de workshop is 3,5 - 4 uur. De kosten zijn 59 euro, inclusief wol en lijst. Minimaal 3 deelneemsters. Deze workshop is weer opgenomen in mijn aanbod

Voorbeelden van wat er in de workshops wordt gemaakt:

Kabouter of Gnoom

De magie van de herfst laat zich zien, ruiken en voelen, maar eigenlijk is het altijd wel tijd voor kabouters en gnomen

Wol heeft van zichzelf een etherische uitstraling die past bij het maken van kabouters, elfjes, feeën... door niet alles in detail uit te werken houdt je veel ruimte over voor je eigen fantasie en beleving.

We werken met de naaldvilt techniek. De gnomen zijn helemaal uit wol, de kabouters hebben armen en benen van pijpenrager die we met wol omwikkelen. Je leert de basisprincipes van de technieken. We kiezen 1 van de twee varianten zodat ieder aan hetzelfde werkt.

De duur is 3 uur. De kosten zijn 49 euro p.p. inclusief materiaal en bio koffie/thee/lekkers.

Minimaal 3 deelneemsters.

 

Voorbeeld van wat er in de workshops wordt gemaakt:

Engel of Fee 

 

Engelen: in de donkerste tijd van het jaar laten we met onze Engelen van Wol het nieuwe licht ontstaan. Ook voor elk ander moment is ze natuurlijk prachtig om te maken. 

Feeën: Je eigen fee van wol nodigt de energie van het seizoen uit en zorgt voor een lichte, zachte sfeer in je huis. Een voorbode van de lente-, zomer- of herfsttijd met alle prachtige geuren en kleuren!
Met een draadje kun je haar prachtig ophangen voor het raam, bij de seizoenstafel, je kerstdecoratie. Of iemand cadeau geven!

We werken met de naaldvilt (of droog vilt) techniek. Hierbij gebruiken we een viltnaald waarmee je de schapenwol kunt bewerken en de vezels zich aan elkaar gaan hechten. Ook wikkelen we de wol. Je kunt kiezen voor wit, of andere kleuren uit de voorraad wol in het atelier.

De workshop duurt 3 uur. De kosten zijn 49 euro inclusief materiaal en bio koffie/thee/lekkers. Minimaal 3 deelneemsters.

 

Voorbeelden van wat er in de workshops wordt gemaakt: