oceandrum van vilt

 

We gaan in deze workshop een oceandrum maken van 40 cm doorsnede. Dit is een platte schaal met daarin zaden en kruiden die we intuïtief gaan samenstellen. Wanneer je de schaal beweegt, hoor je het geluid van de zee; kabbelend, ruisend, of juist golvend tegen de rotsen…

Vandaag ga je op reis in jezelf, maakt verbinding met je handen en je hart, werkt met intentie, met de oeroude techniek van het verweven van wol-vezels vanuit vrouwelijke lijnen, in ontspannen samenzijn en met een vleugje magie!

 

De ronde vorm van je oceandrum is het krachtige symbool van oneindigheid, immer voortdurend, cyclus van het leven - van de aarde, cycli van de vrouw, de maan. Je oceandrum resoneert met je vrouwelijkheid, jouw verlangens als zaadjes in je warme donkere baarmoeder. … herinnert je aan dat je mag blijven stromen, innerlijk en van binnen naar buiten toe.

 

 

Om aan te komen in het atelier maken we kort kennis met elkaar tijdens een kopje bio thee / koffie en lekkers. We starten met een visualisatie. Ik neem je mee in contact met je creatieve vrouwelijke oerbron naar wat zich door jouw handen, hart en ziel gevormd wil worden. We maken verbinding met het element water, het water in ons lichaam, het stromen van jouw vrouwelijke kracht. Het stromen van de godinnen kracht in jou, zodat Zij door je heen kan werken tijdens het creëren.

Met aandachtige intentie gaan we aan het werk. Op een ondergrond van wol creëren we onze afbeelding voor de oceandrum. Laat je zintuigen de zachte schapenwol ervaren, het oeroude proces van vilten (we vilten zonder water en zeep, maar droog met een viltnaald. Het vervilten van wol-vezels op de plaats waar je met de viltnaald prikt), herinner je het samenzijn met vrouwen in het magisch werken. Dompel je onder in de grote voorraad wol in mijn atelier.

Daarna stellen we intuïtief met zaden, kruiden enz. ons eigen zee-geluid samen. Ontdek wat het stromen in jou op gang brengt, door het proeven aan de verschillende geluiden die de zaden en kruiden geven.

Dan maak je één geheel van je oceandrum waarbij alles samen gaat vloeien.

Om af te sluiten wijden we onze oceandrum in door met elkaar te delen en te laten klinken. Wat laat zij je horen, wat maakt ze bij je los? Wat representeert ze voor jou?

 

 

Als je wil kun je iets meenemen wat je graag aan je oceandrum vast maakt, of aan de binnenkant mee wil laten ruisen (aan de binnenkant iets heel kleins). Denk aan een mineraaltje, een bedel, veren, iets wat symbool staat voor jouw eigen proces.

Je hoeft geen ervaring te hebben met wol, vilten, handwerken, je hoeft jezelf niet creatief te vinden; dit kan iedereen die vanuit innerlijke aandacht wil werken. Ik neem je stap voor stap mee en aan het eind van de dag neem je jouw persoonlijke zelfgemaakte oceandrum mee naar huis!

We werken met een groepje van 4 vrouwen. De workshop is van half 10 tot half 5. Neem zelf je lunch mee.

Het is inclusief al het materiaal, biologische koffie/thee/lekkers. De workshop is 125 euro.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@feltinggoddess.com met daar in je naam, adres en telefoonnummer. Je bent van harte welkom!

Data 2021:

18 september 9.30 - 16.30 uur facebook

9 oktober 9.30 - 16.30 uur facebook