Cursus

> MAGICAL   HEALING  JOURNEY <

 

  Een Magische Helende Reis 

via vrouwelijke archetypen die je in je draagt en Ancient Healing Craft VILTEN 

naar gronding en integratie van jouw persoonlijke weg in je vrouw-zijn

 

Al viltend verweef je innerlijke werk met jouw unieke wijsheid - en eigen je jouw plek toe op aarde. 

Ik verbind je met de vrouwelijke archetypen die in jou leven; door het intentievol vilten in het atelier en verdiepend werk thuis, waarmee je vóór elke workshop zelf aan de slag gaat. Je reist met zachte, helende schapenwol als middel om hier beeld en gestalte aan te geven. We creëren met intentie, visualisatie, ritueel en een vleugje magie.  Het bijzondere van deze cursus is dat het “handen en voeten” geeft aan jouw eigen weg, het is een tastbare expressie van je innerlijke processen door het creëren via je hart en handen. 

Doordat je op deze manier innerlijke delen heelt, die een connectie hebben met archetypische levens fases in jezelf, zorg je dat - via jou -  je (spirituele) voormoeders én de vrouwen die na jou komen - ook heling vinden.

Lees onderaan deze pagina over hoe we het viltproces gebruiken.

 


Wat zijn vrouwelijke archetypen?

We werken met het Meisje (Maiden), de Moeder (Mother), de Koningin (Queen) en de Wijze Vrouw (Crone). Deze vrouwelijke archetypen zijn een soort oer blauwdruk van universele energetische aspecten, kwaliteiten, eigenschappen. Je draagt ze alle vier al in je, ongeacht je leeftijd. De een heeft vaak meer de overhand omdat je je in deze leeftijdsfase bevindt, maar je kunt op elke leeftijd de wijsheid en lessen van elk archetype aanboren. Ik nodig je van harte uit jouw eigen wijsheid uit te dragen en te delen tijdens de cursus. Onze levensfases zijn verweven met de aarde- en natuurcycli en staan in verbinding met het ritme van de seizoenen. We nemen ook de natuurlijke elementen mee: lucht - aarde – water – vuur - ether. 

 

NEEM JOUW EIGEN UNIEKE PLEK IN EN INSPIREER DAARMEE ANDEREN HETZELFDE TE DOEN !

 

Je werkt met je hart, ziel en handen door de verschillende fases van de Vrouw heen. Het meisje, de jonge vrouw, die gezien wilt worden - de Oermoeder energie in jou die je vraagt jezelf helemaal te openen om tot bloei te komen – de Koningin, die je er aan herinnert dat je het leven kunt dragen door al je ervaring en het omzet in warm vrouwelijk leiderschap – naar de Wijze Vrouw in jou, de heks, die zich helemaal vrij voelt om te zijn wie ze is, doordat je laat gaan wat je tegenhoudt te transformeren naar jouw unieke stralende expressie.

We weven de vier archetypen samen om balans te creëren in onszelf. Om gegrond in onze vrouwelijke kracht te staan en zo een gezonde balans te kunnen creëren tussen het mannelijke en vrouwelijke op aarde. 

 


Voor wie:

- Je voelt een verlangen naar gronding in je leven en in je vrouw-zijn

- Je wilt graag “handen en voeten” - een tastbare expressie - geven aan je innerlijke processen

- Je voelt je aangetrokken tot het her-inneren van werken met wolvezels, het proces van naaldvilten, helende kruiden, zoals vanuit vele generaties in ons (spirituele) DNA is opgeslagen

- Je houdt van werken met intentie, visualisatie, ritueel en een vleugje magie

- Je loopt al een stukje op je pad op zoek naar jouw vrouwelijke eigenheid

- Je bent iemand die in de spiegel durft te kijken en de diepte in wilt duiken

- Je kunt je openen voor je eigen kwetsbaarheid, delen met andere vrouwen, en jezelf daar in dragen

- Je gunt jezelf deze reis, met licht en schaduw, om een stap verder te komen op jouw pad

- Je kijkt er naar uit te werken op de grens tussen waarneming en fantasie

- Je voelt een verlangen om jezelf, én de Vrouw weer op haar rechtmatige plaats te zetten met al haar creatiekracht en wijsheid


 

WE DRAGEN DE WIJSHEID VAN HET VERWEVEN VAN VEZELS AL GENERATIES MET ONS MEE,

JE HANDEN VINDEN VANZELF DE WEG

 

Het ritueel werken met het oeroude ambacht VILTEN geeft je toegang tot een gebied waarin herinneringen zijn opgeslagen van jezelf en je (spirituele) voorouders. Een gebied met mogelijk trauma en onmacht, maar ook de potentie van onbegrensde vrijheid en innerlijke kracht. In de cursus haal je je geboorterecht op en laat je je eigen licht schijnen door de generaties heen; naar verleden en toekomst. Door het helen van onszelf bevrijden we zowel onze voormoeders als de kinderen die ná ons komen van ballast.

Elk archetype heeft zowel lichte als schaduwkanten waar je je bewust van kunt worden, jezelf in kunt helen en aan kunt ontwikkelen. Wanneer je afdaalt in jezelf kom je wellicht ook schaduwstukken tegen en plekken waar je uit je kracht bent. Door jouw liefdevolle aandacht en bewustzijn hierop schijn je jouw licht er doorheen. Je stemt je af op wat je nodig hebt hierin. We zetten het om met viltend werk om in proces te helen. Als een bezegeling geef je expressie aan deze archetypische wijsheid om je te helpen en te blijven herinneren aan dat je dit hebt teruggenomen. Zet jezelf in het licht en geef je jezelf toestemming om de wereld in te stralen!

 

 

Ik bied een Sacred Space waar jij er helemaal mag zijn. Alles kan worden geuit en besproken en blijft in deze ruimte. Een sacred space voor jouw EIGEN REIS én om samen in te beleven en werken. Ook al is dit een reis voor jezelf, je hoeft het niet alleen te doen. Het is juist belangrijk om uit te reiken, te delen. Sharen is onze kracht als vrouwen. Elkaar te ondersteunen en toe te juichen, in plaats van afgunstig te zijn en te zien als concurrent.

 


WEAVING TOGETHER OUR MAGIC THREADS OF ANCIENT WISDOM

 

Je hebt geen ervaring nodig met wol en (naald)vilten, handwerken of creativiteit. Er is geen goed of fout of dat je ergens aan moet voldoen. Je creatie is een unieke uitdrukking van je eigen proces. Zonder oordeel, vol verwondering. Geniet, en have fun! Elke kleine stap kan al een grote impact hebben. 

Wat ik jou vraag is commitment; hoe meer je je openstelt en in jouw proces gaat, hoe meer je er uit gaat halen voor jezelf. 

 

"Ik zou zo weer mee willen op een volgende reis!"

"Wat een geweldig mooie bijzondere ervaring is deze magische reis, dank Annelies, dat je ons hebt meegenomen en wat je ons hebt laten zien"

 


Wat ontvang je:

- Verbinding zoeken en werken vanuit onze vrouwelijke oerbron van creatiekracht

- Helen en bekrachtigen van jouw archetypische kwaliteiten

- Erkenning van ieders eigen wijsheid die we delen met elkaar. Bijvoorbeeld kruidenkennis, edelstenen, heling, levenservaring. Maar ook bijv. andere vormen van handwerken als breien, haken, spinnen. Neem het mee!

- We gaan 2x naar een locatie; werken in en met de natuur in het bos, en naar een krachtplek in de buurt voor een ritueel.

- Gronding en integratie op jouw persoonlijke pad in vrouw-zijn

- Aanraken van de oude herinnering die in je is opgeslagen van magie en vezels

- Alle basistechnieken van het naaldvilten

- Alle kennis en ervaring die ik in de afgelopen 13+ jaar heb vergaard en ontwikkeld breng ik aan je over

- Het toepassen van intentie in actie (vormen in de fysieke wereld) zodat er magie ontstaat

- Aan het einde van de cursus heb je vier geweldige persoonlijke werken van wol/vilt die je bekrachtigen in wat je nodig hebt. Ook zijn het stuk voor stuk bijzondere elementen die je in je huis brengt en een mooie plek mogen krijgen.

 

"Ik kan de opleiding echt aanraden! Ik leer heel veel over vilten en tegelijk over mezelf. Hoe ik nog dieper mag gaan en nog meer van mezelf mag laten zien. Iedereen is uniek op zijn/haar eigen wijze.."

"Lieve Annelies, ik reis verder met jou.. in mijn hart! Zo ontzettend fijn om dit samen met andere vrouwen te doen. Diep gegaan en dat voelt bevrijdend. Veel geleerd over intentioneel werken!" 

 


Wat maken we:

We gaan van gevleugelde etherische beings, de universele moeder energie – vol van divine expressie, het stromen van de unieke plek die jij inneemt, naar onverbloemd karakter en wijsheid van onze Spirit Doll crone. (Op deze site vind je allerlei foto's van mijn eigen werk, en van de cursisten uit voorgaande workshops).

🌀Dag 1: Elfje / Elementwezen - Meisje / jonge vrouw – lucht

🌀 Dag 2: Godin - Moeder –  aarde

🌀 Dag 3: Oceandrum – Koningin – water

🌀 Dag 4 en 5: Spirit Doll - Wijze Vrouw / Heks – vuur

🌀 en afsluiting - ether

 


Opzet:

We gaan in een periode van zo'n 10 weken aan de slag. 

- De cursus bestaat uit 5 fysieke cursus dagen van 10 tot 16 uur.  We gaan 2x naar een locatie tijdens een deel van de cursusdag. 

- Tussen deze dagen door stuur ik je per mail thuiswerk (geen handwerken) om je bewust te kunnen verbinden en je eigen proces hierin te gaan zodat je een verdiepte ingang hebt om creatief te vertalen. Dit zal bestaan uit een opdracht/ritueel, vragen, inspiratie enz. Ik denk dat je er 1 - 2 uur per les mee bezig bent. Telkens zit er 2 weken (soms 3 ) tussen om je de tijd te geven te integreren en voor te bereiden op de volgende meeting. 

 

Wat krijg je óók nog tijdens de cursus:

- je krijgt en gebruikt mega veel hoogwaardige (zoveel mogelijk bio) materialen, van álle wol tot oceandrum manden, kruiden, zaden, en ik bereid alles voor zodat je meteen aan de slag kunt. Omdat ik vind dat jij het waard bent om je met het beste te omhullen!

- biologische thee / koffie / lekkers gedurende de dag (Ik stem me af op intoleranties of allergieën). 

- ik zorg voor een biologische soep voor lunch, de rest (zoals brood of maaltijdsalade) neem je mee voor jezelf

 


Voel je een hele grote JA! bij mijn cursus Magical Healing Journey?

Voel je dat deze op jouw vrouwelijke lijf is geschreven?

 

Hieronder vind je alle info!

 

Ik kijk er zó naar uit om samen met jou deze reis aan te gaan!


 

PRAKTISCHE INFO:

 

Jouw bijdrage voor deze cursus bedraagt 795,- euro.

 

Het is ook mogelijk om in 2 (of 3) termijnen te betalen, geef het dan even aan in je mail.

Magical Healing Journey is een exclusieve cursus; we zijn met een klein groepje van 4 deelneemsters.


 

DATA najaar 2023

 

Zaterdagen:

7 oktober - 21 oktober - 4 november - 18 november - 2 december VOL

 

Door omstandigheden staat Felting Goddess on hold en zijn er geen workshops of cursussen komende tijd.

Heb je interesse? Stuur me dan vrijblijvend een mailtje

(Ik behoud het recht een datum aan te passen wanneer noodzakelijk)

 


Vanuit mijn ervaring weet ik dat het belangrijk is om de voorwaarden aan te geven. Kijk daarvoor even hier: https://www.feltinggoddess.com/contact/algemene-voorwaarden

Meld je aan via info@feltinggoddess.com  Heb je vragen of twijfel je ergens over? Aarzel niet en stuur me een berichtje!

 

Plaats: atelier van Felting Goddess in Heelsum. Lees meer over mij en Felting Goddess op www.facebook.com/feltinggoddess 

en https://www.instagram.com/feltinggoddess/


Eerdere Journey's:

 

Wat is naaldvilten en hoe gebruiken we dit als middel?

VILTEN is, net als weven en spinnen, een oeroude ambacht van het verweven van de vezels van schapenwol. Bij vilten vindt het magische plaats als de losse vezels in elkaar haken tot een vaste(re) stof. Het meest bekend is vilten door wrijving met warm zeepwater. De andere manier is naaldvilten (wat ik in vrijwel al mijn werk en workshops gebruik) door middel van een speciale viltnaald waarmee je "droog" kunt vilten. Net als dat je een wollen trui 'verkeerd' wast en het daardoor krimpt, werk je in principe met vilten zo'n 1/3 groter dan het uiteindelijk wordt. Een viltnaald heeft kleine weerhaakjes en die haken de vezels in elkaar waar jij prikt, dus op die plek vindt de krimp plaats. En hoe meer/langer je prikt, hoe steviger het wordt.

Het is een fijne manier van boetseren en contact maken met het materiaal, waardoor wat je maakt langzaamaan gestalte gaat krijgen. Vilten is meditatief, brengt je in het moment, uit het hoofd, in de beweging van binnen naar buiten.

Het brengt je in verbinding met de creatieve oerbron en de baarmoeder van Moeder Aarde. Tijdens het proces van vilten reis je vanzelf naar binnen. Daarom gebeurt er iets in je ziel als je creëert. Dit proces maakt dat je heling kunt vinden in het werken met je handen. Wanneer we dit viltproces van losse vezels naar vastere stof verbinden met de kracht van onze intentie, komt er een extra magische laag bij waardoor er bezieling in je werk komt: intentie + actie (vilten) = MAGIC! 🌟

 

SCHAPENWOL heeft van zichzelf al helende eigenschappen. Denk maar eens aan hoe warm en omhullend het is, het wolvet (lanoline) is helend voor de huid. De schapen geven elk jaar hun wol als gift aan ons uit de natuur. Via je zintuigen wordt je meegenomen; wol is heerlijk zacht aan je handen, de kleuren zijn een lust voor oog en hart.

Wil je liever een workshop volgen? Kijk dan bij mijn aanbod workshops