.. DE KRACHT VAN INTENTIE EN EEN VLEUGJE MAGIE ..

"Zo erg aan te bevelen!! Jouw aandacht, zorgvuldigheid, rust en voelen maken je workshops zo fijn!"

 

 

Wat is VILTEN en hoe gebruiken we dit als middel?

Vilten is, net als weven en spinnen, een oeroude ambacht van het verweven van de vezels van schapenwol. Bij vilten vindt het magische plaats als de losse vezels in elkaar haken tot een vaste(re) stof. Het meest bekend is vilten door wrijving met warm zeepwater. Net als dat je een wollen trui 'verkeerd' wast en het daardoor krimpt, werk je in principe met vilten zo'n 1/3 groter dan het uiteindelijk wordt. De andere manier is naaldvilten (wat ik in vrijwel al mijn werk en workshops gebruik) door middel van een speciale viltnaald waarmee je "droog" kunt vilten. Een viltnaald heeft kleine weerhaakjes en die haken de vezels in elkaar waar jij prikt, dus op die plek vindt de krimp plaats. En hoe meer/langer je prikt, hoe steviger het wordt.

Het is een fijne manier van boetseren en contact maken met het materiaal, waardoor wat je maakt langzaamaan gestalte gaat krijgen. Vilten is meditatief, brengt je in het moment, uit het hoofd, in de beweging van binnen naar buiten.

Het brengt je in verbinding met de creatieve oerbron en de baarmoeder van Moeder Aarde. Tijdens het proces van vilten reis je vanzelf naar binnen. Daarom gebeurt er iets in je ziel als je creëert. Dit proces maakt dat je heling kunt vinden in het werken met je handen. Wanneer we dit viltproces van losse vezels naar vastere stof verbinden met de kracht van onze intentie, komt er een extra magische laag bij waardoor er bezieling in je werk komt: intentie + actie (vilten) = MAGIC!

 

SCHAPENWOL heeft van zichzelf al helende eigenschappen. Denk maar eens aan hoe warm en omhullend het is, het wolvet (lanoline) is helend voor de huid. De schapen geven elk jaar hun wol als gift aan ons uit de natuur. Via je zintuigen wordt je meegenomen; wol is heerlijk zacht aan je handen, de kleuren zijn een lust voor oog en hart.

Voor alle workshops geldt dat je geen ervaring hoeft te hebben met vilten.

 

IN MIJN EIGEN WERK EN MIJN WORKSHOPS GEBRUIK IK ALTIJD HOOGWAARDIGE WOL EN MATERIAAL

OMDAT IK VIND DAT JIJ JE MET HET BESTE MAG OMHULLEN


Aards en etherisch.. warm en helend.. grondend en transformatief..

De techniek van naald-vilten ben ik in de jaren steeds meer gaan gebruiken ten opzichte van nat vilten en is nu hoofdzakelijk hoe mijn eigen werk en het werk in de workshops en cursus tot stand komt. Het fijne is dat naaldvilten:

~ eenvoudig is zodat je - zelfs zonder ervaring - gemakkelijk in diepere lagen van jezelf kunt zakken

~ je de tijd geeft om te mijmeren in plaats van meteen dóór te werken

~ het viltproces van losse vezels naar vaste(re) stof zich heel goed leent voor werken met intenties in krachtbeelden

~ vergeeflijk is omdat je er ook weer iets af kunt halen

~ wol natuurlijk en levend materiaal is dus resoneert met jouw levenskracht

~ de zachte - warmte gevende wol door je handen kan blijven gaan waardoor al je zintuigen wordt aangesproken

~ je boetserend kunt werken, maar ook in reliëf, soms vast in stof maar ook luchtig latend.

JA Ik wil zelf creëren!


VILTEN BRENGT JE VIA JE ZINTUIGEN IN VERBINDING MET JE CREATIEVE OERBRON


 

CREATIEVE FLOW EN VERBINDING MET ANDERE VROUWEN 

In mijn workshops ervaar je dat je jouw eigenheid naar buiten mag brengen in het creëren van een krachtbeeld van een Godin, een persoonlijke oceandrum, natuurwezen, of één van de andere viltwerken. Elk viltwerk is een persoonlijk krachtbeeld, door - en voor - jou zelf gemaakt. Herinner jezelf aan de zachtheid waarmee je naar jezelf mag kijken en ervaar omhulling aan het moois wat jij hebt gecreëerd. Een tastbare ondersteuning en bekrachtiging in de liefde voor jezelf, je lichaam en je vrouwelijke vormen. 

Mijn workshops kenmerken zich door een fijne en open sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn. Er is ruimte om te Zijn en om bijvoorbeeld een kaart te trekken uit één van mijn Orakel kaarten decks.

 

IK KIJK ER NAAR UIT OM JOU TE ONTMOETEN, PRACHTIGE SISTER!

 

De workshops vinden plaats in het atelier van Felting Goddess in Heelsum, tenzij anders vermeld. Geef je op door een mailtje te sturen naar info@feltinggoddess.com met daar in je naam en telefoonnummer. Je bent van harte welkom!

Mijn workshops zijn ook op afspraak in mijn atelier te boeken. Het is ook mogelijk om een workshop op locatie te geven. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met me opnemen.

 

Heb je moeite om een keuze te maken of een persoonlijke vraag? 

Neem gerust contact met mij op!


 

Iedereen is en blijft welkom bij mij. Felting Goddess is ingeschreven bij de website keuzevrijbijmij.nl. 

 https://keuzevrijbijmij.nl/aanbieder/felting-goddess/ 

Ik maak me er sterk voor om in vrijheid, nabijheid en medemenselijkheid samen te leven. Ik vier de verscheidenheid en diversiteit tussen mensen, dit is wat het leven met elkaar zo mooi maakt. Waarnemen van een “ander” mens, voorbij de buitenste lagen, maakt dat je jezelf kunt spiegelen, ontwikkelen, groeien. In een cirkel is iedereen gelijk en mag ieder haar eigen plek innemen. Mijn atelier is een plek waar ik vrouwen een bedding, een sacred space geef, om helemaal zichzelf te mogen zijn, om hun innerlijke kracht te transformeren met vilt.

In mijn atelier wordt geen mondkapje gedragen of afstand gehouden. Ik heb er respect voor als je voelt dat je er voorzichtiger mee om wilt gaan of een ander visie daar op hebt. Mijn atelier en hart staan voor je open, je bent van harte welkom!