SPIRIT DOLLS

Magic Of Ancient Crafts

 

Vanaf begin 2020 ben ik dieper aan het zakken in werken met onze ancient vrouwelijke heritage van magie, heling, creatie. Ik ontdek steeds meer in zowel praktische zin, het vertalen van wat er door mij heen wil stromen, als waarvoor mijn creaties gaan dienen in dit bijzondere tijdsgewricht waar we nu in leven in het doormaken van de schaduw naar een nieuwe wereld.

De tijd van nu brengt mij, en wie in haar/zijn eigen diepte wil springen, ongekende transformatie mogelijkheden 🌟 De sluiers lichten op. Ik voel me een apprentice, een leerling, in de leer bij de Ancient Ones op mijn zielenpad. Naar het ontdekken van mijn herkomst en purpose. Om de wijsheid en functie van oude crafts naar de nieuwe tijd te brengen waarin we deze nodig gaan hebben.

 

 

WORKING WITH MY HANDS AND HEART WITH THE SPIRIT OF ANCIENT CRAFTS

takes ME BETWEEN WORLDS WHERE MAGIC HAPPENS ..

Meer dan 10 jaar heb ik 'faceless' wezens en godinnen gemaakt, vanuit mijn achtergrond van antroposofisch werken met wol. Wezenlijk zijn ze helemaal niet faceless, maar is er ruimte voor je eigen waarneming, schouwen, voelen, fantasie. Dat is zo mooi en zal ik blijven maken.

Ik ben aangekomen bij het proces van het laten ontstaan van gezichten. Gezichten die tot mij komen uit een ander gebied. Die door mij heen gevormd worden. Die spreken, een karakter laten zien, iets aanraken in een wereld die we kennen in onszelf, een wereld die we met onze ogen niet zien maar wel kunnen waarnemen.

Mijn Spirit Dolls bevatten en omvatten intenties en energieën die uit niet zichtbare gebieden door mij heen komen en via mijn handen in vorm en uitdrukking worden gebracht. Ze ademen tijdloosheid uit en raken je in een gebied waar jij je innerlijk aangesproken voelt. Waar je een herkenning in voelt, of wellicht iets in wat jij nodig hebt om een volgende stap te nemen op je zielenpad, een herinnering, een bekrachtiging.

De Spirit Dolls dragen medicine bundles in zich met helende kruiden, mineralen. De creatie processen zijn heel verschillend. Soms voel ik al een soort afdruk in mijzelf in wat de Spirit Doll gaat containen. En de andere keer ga ik door een heel erg lang proces, door weerstanden en schaduw, totdat ineens alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Hoe dan ook is de creatietijd lang zodat de Spirit Doll de tijd krijgt het te belichamen.


Ik verkoop heel af en toe Spirit Dolls uit mijn eigen werk als ze mijn atelier mogen verlaten. Om hun energie te verspreiden in Nederland en wellicht over de wereld ❤

Het creëren van je eigen Spirit Doll is heel bijzonder en krachtig, het is onderdeel van de cursus Magical Healing Journey


ANCIENT KEEPER OF MY ANCESTRAL  DNA LINE

 

Deze zeer persoonlijke Keeper staat met haar vrouwelijke ancestral wijsheid in het midden, tussen verleden en toekomst. Ons haar bevat DNA. Ik heb mijn eigen haar meegevilt in haar dreads (zulk haar zou ik wel willen) om hiermee verbinding te maken. Ze draagt achter in haar haar ook het haarjuweel dat te zwaar bleek voor mijn eigen haar. Met haar zwarte ogen kijkt zij naar binnen naar de schaduw om aan het licht te brengen in mijn familielijn wat er geheeld mag worden en of er iets is wat tegenhoudt om mijn haar te laten groeien.

Ze draagt in zich een medicine bundle met roos, bloesem van de japanse kers, distel en goudsbloem uit eigen tuin. Vlierbloesem uit de uiterwaarden, die verbonden is met wedergeboorte. En bio jeneverbes die me herinnert aan mijn crone kwaliteiten, en de verwantschap die ik voel met Juniper uit de boeken van Monica Furlong. De rode kraal staat voor mijn vrouwelijke bloedlijn. Zwarte mantel van de aarde.


ANCESTRAL KEEPER OF BALANCE ON MOTHER EARTH

 

Ze is rauw.. heks in hart, lijf en leven. Haar missie is het in balans brengen en houden van de krachten die op aarde werken. Daarvoor roept ze alle magie aan in zichzelf, magie van de natuur, natuurwezens, de wijsheid van de stenen… Zij channelt haar kracht voor the good of all. Met alles wat zij in zich heeft. Met haar blote voeten op de aarde, stampend, zingend, huilend, schreeuwend, neuriënd, wiegend… leeft zij haar medicijn. Zij is volledig thuis in zichzelf en heeft liefde voor al wat leeft. Ze neemt het leed waarin de aarde op dit moment in verkeert in zich op, en laat het uit zich stromen getransformeerd als liefde en licht. Ze is een baken van geduld, moed en standvastigheid. Tijdens het creëren brak een deel van de viltnaald in haar af en kon ik niet meer terug vinden. Ik besefte me dat dat haar kracht is, zij is in staat om leed in zich op te nemen, en te transformeren. Door haar oervertrouwen dat wij ontwaken en ons herinneren dat we goddelijke wezens zijn, niet afgescheiden maar verbonden, met oneindige vermogens om hetzelfde te kunnen doen als zij. Ze smudged je met haar pure witte veer, om je te ontdoen van wat je afleid jouw waarheid vóór te leven. In je volledige kracht te staan om te kunnen doen waarvoor je juist in deze tijd, op aarde bent gekomen..

 

In haar medicine bundle in haar lijf, draagt ze heide uit kamp Westerbork en bijvoet van de hunebed wandeling bij Borger, om donkere krachten buiten en in zichzelf aan te kijken. Met liefde en mededogen zien voor wat het werkelijk is, en daardoor geheeld kan worden. Lavendel uit onze tuin voor zachtheid, compassie en heling. Goudsbloem blaadjes en hart uit onze tuin voor de zonnekracht, liefde en warmte die we jegens elkaar moeten bewaken. We hebben elkaar allemaal nodig, ondanks en dankzij alles. Ze is gemaakt van schapenwol, haar haar van hennepvezels, haar omslagdoek van handgeverfde en handgesponnen wol van een lieve sister. Om haar hals heeft ze bijvoet en heide om te smudgen.